جذب گردشگر سلامت هدف تأسیس بیمارستان تخصصی دامپزشکی است.

 رئیس بیمارستان دامپزشکی کیش از شروع ساخت نخستین بیمارستان تخصصی دامپزشکی کشور در کیش جهت جذب گردشگر سلامت به جزیره کیش خبر داد.

 به نقل ازایسنا، همایش دامپزشکی، به مناسبت روز دامپزشک و سومین سالروز تأسیس بیمارستان دامپزشکی کیش، با حضور مسئولان و مدیران سازمان منطقه آزاد کیش در هتل ایران برگزار شد.
رئیس بیمارستان دامپزشکی کیش در این مراسم،  گفت: رسول اکرم (ص) ازجمله کسانی بودند که همواره بر مهربانی با حیوانات تأکید داشتند ضمن اینکه همواره در جوامع مطرح‌شده است که کسانی که با حیوانات درست رفتار می‌کنند مهربان‌ترین مردم هستند.
دکتر ضیاء بارجی پور با اشاره به اهمیت حرفه دامپزشکی در سلامت جامعه اظهار کرد: شعار دام سالم، غذای سالم و جامعه سالم بیانگر اهمیت این رشته در سلامت یک جامعه است. حدود 200 سال پیش شیوع طاعون گاوی در فرانسه سبب شد که رشته دامپزشکی قانونی کار خود را در راستای سلامت انسان و حیوان آغاز کند درواقع سلامت سطح بهداشت عمومی جامعه هدف دامپزشکی است لذا در این راستا صرفاً بحث حیوانات مطرح نیست.
رئیس بیمارستان دامپزشکی کیش، کنترل بیماری‌های مشترک بین انسان و دام را یک الزام دانست و بیان کرد: بالغ‌بر 400 نوع بیماری مشترک بین انسان و حیوان وجود دارد لذا پیشگیری و کنترل در این عرصه بسیار مهم است.
بارجی پور از تلاش این بخش برای آغاز ساخت نخستین بیمارستان تخصصی دامپزشکی کشور در کیش خبر داد و گفت: طرح‌هایی ارائه‌شده که بر اساس آن سعی داریم نخستین بیمارستان تخصصی کشور را مطابق با استانداردهای بین‌المللی ایجاد کنیم تا بتوانیم علاوه بر فعالیت در داخل کشور، امکان جذب توریست سلامت را نیز در کیش ایجاد کنیم. در این بیمارستان قطعاً کارگاه‌های تخصصی و عمومی نیز برای علاقه‌مندان به این عرصه برگزار خواهد شد زیرا این بیمارستان قرار است که در سطح کل کشور یک پایلوت شود و در عرصه گردشگری نقش مهمی را ایفاء کند چراکه می‌تواند برای آموزش به متخصصان نیز کاربرد داشته باشد.
وی با اشاره به حمایت سازمان منطقه آزاد برای اجرای طرح بیمارستان تخصصی، تصریح کرد: بابت تسریع در عملیات و کمک‌های انجام‌شده از سازمان منطقه آزاد کیش بسیار متشکریم و امیدواریم بر اساس قول‌های داده‌شده این بیمارستان تا پایان سال 96 تأسیس شود و ما به هدف خود برسیم.
سرپرست شبکه دامپزشکی کیش نیز دراین همایش گفت: تاریخچه دامپزشکی در ایران به 2200 سال پیش از میلاد مسیح بازمی‌گردد و بقایای کشف‌شده نشان می‌دهد که در آن زمان بین پزشک و دامپزشک تفاوت‌هایی وجود داشته است درواقع این حرفه از زمان اهلی شدن حیوانات آغازشده است اما تخصصی‌تر شدن آن هم‌زمان با دوران هخامنشیان است که در آن دوران دامپزشکان مربوط به پرندگان از دامپزشکان اسب‌ها و حیواناتی که جهت خوراک استفاده می‌شدند، تفکیک شدندو شکلی مدرن از دامپزشکی ارائه شد.
دکتر صیفی افزود: در تعالیم اسلامی بر حق‌وحقوق حیوانات تأکید بسیاری  شده است بر همین اساس نیز در زمان اسلام به دلیل اهمیت جنگ‌ها، دامپزشکی جهت نگهداری از اسب‌ها بسیار فعال شد.
سرپرست شبکه دامپزشکی کیش، شروع شکل نوین دامپزشکی را از سال 1303 دانست و عنوان کرد: هم‌زمان با جنگ جهانی اول، طاعون گاوی در شمال ایران شیوع پیدا کرد که سبب شد در آن زمان دامپزشکی نوین شکل گیرد و سپس عملیات واکسیناسیون شیوع پیدا کند. پس‌ازآن در سال 1350 برای نخستین بار قانون دامپزشکی کشور به تصویب مجلس آن زمان درآمد. این قانون که هنوز کاربرد دارد بالغ‌بر 21 ماده و تبصره مصوب دارد که همه قابل‌اجراست.
صیفی، دامپزشکی امروز را در امر امنیت کشورها نیز مؤثر خواند و اظهار کرد: امروزه دامپزشکی در فرایند پدافند عامل و بایو تروریسم بسیار مهم است.
وی ادامه داد: دام سالم، غذای سالم و جامعه سالم مبنای این رشته است که نشانگر اهمیت آن است. اما امروزه دامپزشکی تنها محدود به دام نمی‌شود بلکه کار پیشگیری از بیماری‌های مشترک بین حیوان و انسان و سلامت غذا را نیز از مزرعه تا سفره افراد را دنبال می‌کند

برچسب ها :

نظرات در این خبر غیرفعال شده است.