دسته: مقاله و گزارش

گاها دیده می شود که فردی که کوشش زیادی برای داشتن رژیم های غذایی بسیار کم کالری داشته است ،شرایط را برای پرخوری اجباری زمینه سازی کرده است.

گاها دیده می شود که فردی که کوشش زیادی برای داشتن رژیم های غذایی بسیار کم کالری داشته است ،شرایط را برای پرخوری اجباری زمینه سازی کرده است.

در این حالت بدن کوشش میکند از هر نوع خوراکی که در دسترس دارد،بهره بگیرد که نتیجه آن در اکثر موارد ،پرخوری و پرنوشی و پس ازآن احساس گناه است.

گونه ای دیگر ازپرخوری،گرایش زیاد افراد به کربوهیدرات است.تحقیقات نشان داده است که کسانی که گرایش زیادی به کربوهیدرات دارند،مقدار فراوانی از این ماده را بصورت خوراکی های سرپایی می خورند.این خوراکی ها ممکن است از مواد شیرینی یا نشاسته ای تهیه شده باشند،اما مزه آنها برای این افراد مهم نیست.دلیل این رفتار این است که ،با نخوردن این نوع خوراکی ،دچار افسردگی می شوند.افرادی که به کربوهیدراتها علاقه زیادی دارند ،در ماههای زمستان دچار افسردگی می گردند.

خوردن خوراکی های سرشار از کربوهیدرات ،نه تنها هیچ اشکالی ندارد بلکه درست برعکس برای سلامت بدن ضروری است ،اما همه افراد خصوصا کسانی که نسبت به خوردن این مواد تمایل زیادی دارند باید دو نکته اساسی را در نظر بگیرند:

1.به جای خوردن شیرینی و شکلات و کربوهیدراتهای ساده،غذاهایی را برگزینند که کربوهیدراتهای پیچیده فراوانی دارند مانند غلات کامل ،حبوبات و سبزیها و میوه ها

2.از مصرف شیرینی های پرچربی مانند انواع کیک ها و کلوچه ،نان خامه ای و دسرهای چرب خودداری نمایندچرا که این خوراکی ها می توانند به مشکل اضافه وزن آنها بیفزایند.

 

*بیتا ابراهیمی راد(کارشناس مرکز توسعه سلامت کیش)

برچسب ها :