اهميت و نقش تغذيه صحيح در اين ايام مبارك بر كسي پوشيده نيست و مطالعات متعدد نشان داده است كه روزه داري در كنار اجراي برنامه غذايي صحيح در اين ایام درپيشگيري و كنترل بيماري هاي غيرواگير بسيار مفيد و كمك كننده است.

اهميت و نقش تغذيه صحيح در اين ايام مبارك بر كسي پوشيده نيست و مطالعات متعدد نشان داده است كه روزه داري در كنار اجراي برنامه غذايي صحيح در اين ایام درپيشگيري و كنترل بيماري هاي غيرواگير بسيار مفيد و كمك كننده است.
دستور غذایی زیر می تواند یک راهنمای عمومی جهت مصرف موادغذایی در ماه رمضان باشد.
افطار:
ابتدا با چاي کمرنگ، آب جوش يا شير گرم با خرما يا كشمش روزه ی خود را باز كنيد سپس یکی از غذاهاي زير پيشنهاد مي شود: انواع نان سبوسدار و پنير همراه با سبزي یا گوجه فرنگی یا گردو، فرني يا شيربرنج، انواع كوكو و شامی (کم روغن)، شله زرد.
شام:
با فاصله ی 2 ساعت بعد از افطار، یکی از غذاهاي زير را انتخاب كنيد:
سوپ ساده و کم چرب، آش با حبوبات کم، حليم (بدون روغن)، خوراك لوبيا، عدسي، خوراك سبزيجات با كمي نان سبوسدار و به همراه ماست و خيار و سبزي خوردن يا سالاد کاهو و دوغ
- بلافاصله بعد از شام از مصرف چاي خودداري كنيد، چون جذب آهن را كاهش می دهد.
- تا پايان شب و هنگام خواب،  می توان از ميوه ها و سبزی ها و آب و سایرنوشیدنی ها استفاده نمود.
سحري:
وعده ی سحري بهتر است مثل وعده ی ناهار باشد و غذاي اصلي در اين وعده صرف شود:
- انواع چلوخورشت و پلوهاي مخلوط با حبوبات و سبزيجات (عدس پلو، لوبيا پلو، سبزي پلو) به همراه مقدار اندکی مرغ، ماهي يا گوشت (مصرف زیاد مواد پروتئینی درسحر سبب تشنگی در ساعات اولیه روز می شود) و سبزي هاي تازه مثل سبزي خوردن يا سالاد کاهو و ماست برای اين وعده مناسب است. لازم به ذکر است که از مصرف بیش از حد سالاد و آب و مایعات خودداری شود.
- بلافاصله بعد از اتمام سحري از نوشيدن چاي پررنگ اجتناب كنيد، زيرا هم جذب آهن را كاهش می دهد و هم مصرف زیاد چای در سحر باعث افزايش دفع ادرار و دفع مواد معدني مورد نياز بدن و بروز تشنگي در طول روز مي شود.

برچسب ها :

نظرات در این خبر غیرفعال شده است.