پرش به محتوای اصلی
پایگاه خبری صبح کیش
اجتماعی

نشست هم‌اندیشی شورای مبارزه با مواد مخدر با تمرکز بر جوامع دانشگاهی

علی فائقی، دبیر شورای مبارزه با مواد مخدر کیش، در نشست اخیر بر اهمیت تقویت مسئولیت‌های اجتماعی و همکاری نهادها برای کاهش آسیب‌های اجتماعی و اعتیاد تأکید کرد.

نویسنده: 1400 آذر 2 1 دقیقه مطالعه 0 دیدگاه

به گزارش پایگاه خبری صبح کیش، علی فائقی، دبیر شورای مبارزه با مواد مخدر در منطقه آزاد کیش، در نشست هم‌اندیشی اخیر، بر ضرورت تقویت مسئولیت‌های اجتماعی در جامعه تأکید کرد. وی هدف این نشست را ارائه پیشنهادات و طرح‌های فرهنگی مؤثر در راستای کاهش آسیب‌های اجتماعی و گرایش به مواد مخدر و روانگردان‌ها در فضای مجازی و حقیقی عنوان کرد.

فائقی مبارزه با مواد مخدر را یکی از مسائل کلیدی در جزیره کیش دانست و گفت: این معضل سال‌هاست که در جامعه ما وجود دارد و باید با همکاری تمامی مسئولان، تلاش کنیم تا این بلای خانمان‌سوز را به حداقل برسانیم.

وی در ادامه به فعالیت‌ها و اقدامات انجام‌شده توسط شورای مبارزه با مواد مخدر در سال‌های گذشته اشاره کرد و افزود: با توجه به دستور مستقیم دکتر لواسانی، موضوعات مرتبط با این حوزه با حساسیت و جدیت بیشتری پیگیری خواهد شد، زیرا مسئولیت‌های اجتماعی در کیش با دیگر نقاط کشور متفاوت است.

دبیر شورای مبارزه با مواد مخدر همچنین خاطرنشان کرد: این شورا به عنوان یک نهاد هماهنگی ستادی عمل می‌کند، اما بر اساس تأکید مسئولان، ما موظف به حضور در میدان و همکاری با نهادهای مربوطه، به ویژه نیروی انتظامی و دستگاه‌های امنیتی هستیم. از جمله فعالیت‌های عملی ما جمع‌آوری معتادان متجاهر است که از خارج به کیش وارد شده‌اند.

فائقی همچنین به کاهش بیش از 85 درصدی آسیب‌های اجتماعی و جرم و جنایت در سال گذشته اشاره کرد و افزود: این طرح همچنان ادامه دارد و با همکاری قوه قضائیه و دید مثبت و جدی‌تر، به ریشه‌کن شدن این معضل منجر خواهد شد.

وی تصریح کرد: معتادان بیمارانی قابل درمان هستند و ما آمادگی کامل خود را برای تأمین هزینه‌های بستری و ترک این افراد، چه در داخل و چه خارج جزیره، با رعایت تمام ضوابط محرمانه اعلام می‌کنیم.

فائقی در ادامه به عملکرد شورای مبارزه با مواد مخدر در زمینه‌های علمی اشاره کرد و گفت: شورا در مباحث شیوع‌شناسی به خوبی کار کرده و مقرر است که جوامع دانشگاهی در این زمینه ما را یاری کنند تا با هم‌اندیشی و ارائه طرح‌های کوتاه‌مدت، خروجی خوبی از برگزاری این جلسات حاصل شود.

وی همچنین به اهمیت توجه به سلامت فرزندان در جزیره کیش اشاره کرد و گفت: باید با دقت نظر بیشتری نسبت به مسائل حوزه مبارزه با مواد مخدر عمل کنیم.

در این نشست، علی فائقی بر تقویت مسئولیت‌پذیری اجتماعی، حضور جمعی و همکاری تمامی نهادهای جزیره و کمک به نیروهای انتظامی و نهادهای امنیتی تأکید کرد و خواستار ارائه راهکارهای کاربردی از سوی جوامع دانشگاهی شد.

حجت‌الاسلام یوسف‌پور، امام جمعه موقت کیش، نیز در این نشست به عوامل مؤثر در گرایش افراد به مواد مخدر اشاره کرد و گفت: خانواده نقش بسزایی در شکل‌گیری شخصیت کودک ایفا می‌کند و از سن 4 تا 8 سالگی، 80 درصد شخصیت فرزندان شکل می‌گیرد. اما در کنار مباحث خانواده، باید به موضوعات اجتماعی نیز توجه شود.

وی فقر را یکی دیگر از عوامل گرایش به اعتیاد دانست و از نمایندگان ارگان‌ها و خیرین خواست تا به موضوع فقر توجه کنند، چرا که فقر خود زمینه‌ساز اعتیاد است.

امام جمعه موقت کیش همچنین بر اهمیت شناسایی واردکنندگان مواد مخدر و اقدام در مراحل ابتدایی برای جلوگیری از شیوع اعتیاد تأکید کرد و گفت: جزیره کیش نقطه‌ای پاک است و پیگیری به موقع این مسائل می‌تواند از در دسترس بودن مواد مخدر جلوگیری کند و موجب سالم ماندن جامعه شود.

وی همچنین به نقش مهم رسانه‌ها، آموزش و پرورش و مسئولان اجرایی در ناامن کردن مکان‌های خلوت برای معتادان متجاهر تأکید کرد و گفت: همه ما باید به وحدت رویه برسیم تا در مباحث مبارزه با مواد مخدر نتیجه مطلوبی حاصل شود.

حیدری، رئیس اداره آموزش و پرورش کیش، نیز نخستین کانون یادگیری را خانواده و پس از آن مدرسه عنوان کرد و گفت: آموزش و پرورش زمانی در امر آموزش موفق عمل می‌کند که تمامی افراد جامعه و نهادها اهتمام ورزند و فضای جامعه به کلاس درس تبدیل شود.

وی هدف آموزش و پرورش را تربیت فرزندان به عنوان شهروندانی در تراز اسلامی برشمرد و افزود: آموزش و پرورش به تنهایی متولی این امر نیست و همه ما بر اساس مسئولیت‌های اجتماعی خود موظف به مشارکت در این زمینه هستیم.

حیدری همچنین آسیب‌شناسی‌های اجتماعی با وحدت رویه، تقویت حس مسئولیت‌پذیری در ادارات و نهادها و همکاری معاونت فرهنگی اجتماعی و دفتر نهاد امامت جمعه را از عوامل موفقیت در مبارزه با مواد مخدر و آگاهی هرچه بیشتر اقشار جامعه عنوان کرد.

علیزاده، رئیس پردیس بین‌الملل دانشگاه تهران در کیش، نیز بر ضرورت وجود زیرساخت‌های سخت‌افزاری و نرم‌افزاری در مباحث پیشگیری و مبارزه با مواد مخدر تأکید کرد و گفت: بخش نرم‌افزاری این حوزه با عنوان سلامت روان در دانشگاه علوم پزشکی مهیا شده است.

وی هم‌افزایی را یکی از ارکان مهم موفقیت در مبارزه با مواد مخدر دانست و افزود: در کیش، جامعه کارگری، دانش‌آموزی، گردشگری، دانشجویی، کارمندی و تجاری وجود دارد که باید اولویت‌بندی‌ها مشخص و جامعه هدف بر اساس آمار و اطلاعات انتخاب شود.

وی همچنین بر لزوم تصمیم‌گیری در مورد راهکارهای قهری، ارشادی یا ترکیبی از هر دو در حوزه مبارزه با مواد مخدر تأکید کرد و گفت: باید بر اساس استراتژی‌ها برنامه‌ریزی کنیم.

شقایق کهورزاده، رئیس اداره بهزیستی کیش، نیز به اهمیت طرح پیشگیری از اعتیاد اشاره کرد و گفت: با تکیه بر تکنیک‌های شناختی و رفتاری در مناطق آسیب‌پذیر، این طرح را اجرا خواهیم کرد و به بررسی آسیب‌های روانی اجتماعی جوانان خواهیم پرداخت.

کهورزاده ادامه داد: استراتژی ما در این برنامه آگاه‌سازی و مهارت‌آموزی شناختی و رفتاری است.

محمدعلی جلایر، مدیر اداره کار و خدمات اشتغال سازمان منطقه آزاد کیش، گفت: مطالعات علمی بسیاری در خصوص منشاء و ریشه آسیب‌های اجتماعی در دانشگاه‌های کشور انجام شده که باید آن را در شرایط جزیره کیش بومی‌سازی و مورد استفاده قرار دهیم.

وی در خصوص گرایش به اعتیاد در جامعه کارگری جزیره کیش اظهار داشت: یکی از آسیب‌های اجتماعی مؤثر در گرایش به اعتیاد، بیکاری است، اما خوشبختانه آمار بیکاری در جزیره کیش در سطوح پایینی قرار دارد.

وی ایجاد فرصت‌های شغلی، زندگی جوانان و نوجوانان در کنار خانواده، ایجاد مسکن ارزان‌قیمت و در نظر گرفتن یارانه سفر برای کارگران کیش را از عوامل پیشگیرانه اعتیاد عنوان کرد.

قاسمی، رئیس انجمن سازندگان کیش، نیز بر اهمیت این نشست‌ها در مفهوم‌سازی و ترویج مبارزه با مواد مخدر تأکید کرد و گفت: نهاد مدرسه، رسانه و خانواده باید در کیش وحدت رویه داشته باشند، در حالی که به نظر می‌رسد در تعارض هستند.

وی با بیان اینکه وظیفه و تکلیف اخلاقی و حرفه‌ای ما را موظف به ورود در امور مربوط به مبارزه با مواد مخدر می‌کند، افزود: نهادینه شدن مسئولیت اجتماعی در بخش خصوصی و ایجاد وحدت رویه بین تمامی ارگان‌ها و نهادهای کیش از موارد ضروری برای موفقیت در این زمینه است.

سرهنگ نظری، جانشین فرمانده نیروی انتظامی کیش، نیز با تشریح مشکلات موجود در مبارزه با مواد مخدر، نیروی انتظامی و پلیس را ارکان اصلی این مبحث برشمرد و اظهار داشت: با تأمین تجهیزات و امکانات مورد نیاز، می‌توان مبدا ورودی بندرگاه را با جدیت بیشتری کنترل کرد تا رقم ارتکاب جرائم به صفر نزدیک شود.

جانشین فرمانده نیروی انتظامی کیش همچنین بر لزوم ایجاد زیرساخت‌های مناسب و درخور شهر هوشمند تأکید کرد و تعبیه دوربین‌های تشخیص چهره مجرمین و دستگاه اشعه ایکس را دو اقدام مهم در مبارزه با مواد مخدر عنوان کرد.

رحیمی، نماینده دانشگاه علوم پزشکی تهران، نیز بر فعالیت‌های مستمر کارگروه‌های پیشگیری، درمان و اقدام در شورای مبارزه با مواد مخدر تأکید کرد و ایجاد بستر آگاه‌سازی و آموزش‌های به موقع به افراد جامعه را به عنوان پیشنهاد مطرح کرد.

ارشادی، معاون فرهنگی اجتماعی دانشگاه آزاد، نیز تغییر نگرش و دانش افراد جامعه با برگزاری برنامه‌های فرهنگی اجتماعی و دوره‌های روانشناسی را از جمله موارد مؤثر در پیشگیری از اعتیاد عنوان کرد.

مهدوی، مسئول واحد سلامت روانی و اجتماعی مرکز توسعه سلامت کیش، آموزش و آگاهی را از راه‌های پیشگیری اولیه اعتیاد و مشاوره و درمان را از راهکارهای ثانویه برشمرد و افزود: باید بستری مانند اپلیکیشن‌ها در فضای مجازی برای مشارکت مردم ایجاد کنیم و خوراک آموزشی برای آگاهی والدین فراهم کنیم.

وی همچنین ایجاد بانک اطلاعاتی در خصوص افراد و فعالیت‌های پیشگیری از اعتیاد و یاری مبتلایان به بیماری اعتیاد را از دیگر پیشنهادات خود در این نشست عنوان کرد.

برچسب‌ها

اشتراک‌گذاری

درباره نویسنده

ایوب قادری

من ایوب قادری هستم؛ خبرنگار و عکاس خبری ساکن جزیره کیش. بیش از ده سال است که در حوزه رسانه و خبر فعالیت می‌کنم و در این مدت با پایگاه‌های خبری معتبر مانند صبح کیش و باشگاه خبرنگاران جوان همکاری داشته‌ام. علاقه‌ اصلی من پوشش رویدادهای مهم کیش و روایت واقعیت‌های این جزیره از نگاه دوربین و قلم خودم است.

دیدگاه‌ها (0)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نمی‌شود. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند.